Gastblogger Thom

Gastblogger Thom

Nog niet zo lang geleden kon je in het blog 'een droom die uitkomt' het verhaal van Thom lezen..toen heb ik verteld dat hij binnenkort als gastblogger aan het woord zou komen..nou hier komt zijn verhaal..veel leesplezier..

 
 Thom, stel jezelf even voor een iedereen die je nog niet kent. Hoe oud ben je, waar kom je
vandaan, wat zijn je hobby's enz


Ik ben Thom, ik ben 12 jaar en kom uit Haarlem. Mijn hobbies zijn honkbal, snowboarden, skateboarden, pokemon spelen, gamen, buitenspelen, kamperen en paardrijden (helaas alleen op vakantie) en eigenlijk vind ik alle dieren leuk.

 

Bliksem en Thom 2 Medium


 Hoe vaak ben je nu op Domaine la Valade op vakantie gekomen? En met wie kom je samen
op vakantie ?


Afgelopen april zijn we voor de 6e keer op Lavalade geweest, 5 x in de zomervakantie met de tent en 1x in een huisje (La Fermette). De eerste keer was in 2011 het jaar dat Bliksem is geboren. We zijn een jaar niet geweest, toen gingen we met de tent naar Noorwegen. Ik kom met mijn vader en moeder en mijn zusje samen. Mijn 2 oma's en mijn opa zijn ook al hier geweest.           

Bliksem2011


Wat vind je zo leuk aan Domaine la Valade? Waarom kom je graag hier op vakantie?


Het leukste aan Domaine La Valade vind ik de dieren. Ik houdt er erg van om de paarden te verzorgen borstelen op maandag en in de gaten houden of ze genoeg water hebben als het erg warm weer is. Ook is het fijn om naar de paarden toe te gaan als ze in de wei staan, vaak komen ze dan naar je toe gelopen. Wat ik ook leuk vind is om in het bos te spelen, en natuurlijk het zwemmeer is erg leuk.

Op La Valade is het altijd erg gezellig en ik voel me ook altijd erg prettig als ik er weer ben daarom kom ik er altijd graag terug.

 

Eerste keer

 

 Kun je je nog herinneren dat je Bliksem voor de eerste keer zag? Wat vond je van hem?


Voordat we voor de eerste keer naar La Valade gingen had mijn vader ons verteld dat er net een veulentje geboren was tijdens onweer. Ik was erg nieuwsgierig naar hoe hij er uit zou zien. Alleen al de naam Bliksem vond ik erg interessant. Ik weet niet meer hoe ik hem toen vond, ik was toen 6 jaar, als ik nu naar foto's kijk was het een kleine licht gekleurde pluizebol.

 

erop of eronder

 

 We hebben 6 paarden en toch kies je Bliksem uit, waarom is hij zo speciaal voor je? Wat vind
je mooi en/of leuk aan hem?

 

 

Bliksem is een bijzonder paard, ik voel een klik met hem. Bliksem lijkt ook wel een beetje op mij, we zijn allebei een beetje eigenwijs en leren is voor ons soms een beetje anders. Ik vind Bliksem sowieso het mooiste paard van Lavalade en ons eerste jaar op La Valade was ook het eerste jaar voor Bliksem.

 

 

 

Grote knuf

 

Je hebt lang moeten wachten totdat het zover was dat je op hem mocht rijden..is je
wens/droom nu in vervulling gegaan? Vertel eens..hoe vond je het?

 

Ik vond het SUPERDUPER LEUK!!! Ik had echt het gevoel dat we elkaar begrepen en het voor ons allebei spannend was. Zeker toen Rob met de tractor voorbij kwam merkte ik dat Bliksem een soort van bangig was omdat hij niet goed wist wat het voor geluid was. Ik kon toen Bliksem gerust stellen door aan hem te vertellen wat het was en het aan te wijzen. Bliksem werd toen weer rustig. Hoewel ik op andere paarden al veel oefeningen gedaan heb moest ik met Bliksem weer bij het begin beginnen maar dat had ik er graag voor over.

 

Het geheim van Lavalade

 

 Wat wil je graag gaan doen als je klaar bent met school..wat wil je worden?


Ik ga naar de zomer naar het VMBO gemengde leerweg en wil later timmerman worden.

 

Samen

 

 

 

 Ik heb gehoord dat je graag de baas wilt worden hier op onze camping....ben je al aan het
sparen ervoor? Grapje....maar eh..wanneer kunnen wij dan met pensioen gaan??


Ik zou dat wel graag willen, maar wanneer dat is weet ik nog niet. Als ik zie wat voor klussen jullie allemaal hebben op Domaine La Valade dan denk ik dat het handig is dat ik timmerman ben en eerst wat ervaring hier in Nederland op doe.

 

relaxen

 

Dank je wel Thom voor je leuke verhaal en de foto's die je erbij hebt uitgezocht, we hopen je nog vaak terug te zien bij ons samen met je familie. En als je dan weer komt, heeft Bliksem vast alweer meer geleerd en kan je weer samen met hem rijden...a bientôt..